Show Filters

Barnhjälmar: varför är de så viktiga?

En barnhjälm är en viktig produkt för ditt barns säkerhet när det ägnar sig åt tvåhjuliga aktiviteter som motorcykling eller cykling. Huvudet är en särskilt ömtålig del av kroppen och känsligt för stötar.

Därför är det viktigt att skydda det effektivt. En helhjälm, sommotorcykelhjälm i tecknad stil för barn, är den mest rekommenderade modellen eftersom den ger optimalt skydd genom att täcka hela huvudet. Den bör väljas noggrant med hänsyn till barnets morfologi och ålder. Barnhjälmar kan rädda liv i händelse av en olycka. Därför är det viktigt att inte glömma bort dess kvalitet och att välja en godkänd modell som uppfyller gällande säkerhetsstandarder.

Oavsett om det gäller en pojke eller flicka ska en barnhjälm ses som en investering i ditt barns säkerhet. Den gör att ditt barn kan ägna sig åt sina favoritaktiviteter med fullständig sinnesfrid, och ger dig den sinnesfrid du behöver för att få ut det mesta av familjestunderna.

Ditt barn växer upp och börjar intressera sig för rullskridskor och cykling. Att bära hjälm blir allt viktigare. Att välja rätt utrustning är ingen självklarhet. Här är allt du behöver veta om att köpa, använda och ta hand om en hjälm.

Därför är det obligatoriskt att använda hjälm. Tillbehöret är absolut nödvändigt för barn som utövar :

  • Cykling;
  • Inlineskridskoåkning;
  • Skateboard;
  • Scooter;
  • Skidåkning;
  • Ul

Med denna utrustning är ditt barn säkert från skador.

Vilken form och vilket material är bäst för en barnhjälm?

Att välja en hjälm för barn är avgörande för deras säkerhet när de ägnar sig åt aktiviteter som sparkcykling, cykling, mountainbike, fyrhjuling eller till och med motocross. Det är viktigt att välja den bästa formen och det bästa materialet för att säkerställa optimalt skydd.

När det gäller formen rekommenderar vi att du väljer en hjälm med en jämn, rund form, eftersom detta säkerställer att kraften fördelas jämnt vid en kollision. Hjälmar med spetsiga eller kantiga former kan orsaka allvarligare skador vid en kollision. När det gäller material är barnhjälmar i allmänhet tillverkade av polykarbonat, glasfiber eller kol. Polykarbonat är det vanligaste materialet, eftersom det är lätt och ger ett bra skydd mot stötar.

Glasfiber- och kolfiberhjälmar är starkare, men också dyrare. Det är också viktigt att tänka på hjälmens storlek så att den passar perfekt på barnets huvud. En hjälm som är för stor eller för liten kan äventyra ditt barns säkerhet vid en olycka. Slutligen kan hjälmens färg, illustrationer och varumärke vara viktiga kriterier för barn. Svarta hjälmar är ofta att föredra eftersom de är lättare att matcha med olika outfits. Iögonfallande mönster och design kan också vara attraktivt för barn, men det är viktigt att inte offra säkerheten för stilen. Alla hjälmar har samma struktur.

Insidan är gjord av mjukt skum som andas. Den omsluter barnets huvud och absorberar stötar. Utsidan är tillverkad av slitstark plast. Den är motståndskraftig mot vassa föremål. Hjälmfodralet har ventilationshål. Remmar fäster hjälmen på huvudet. Sammanfattningsvis beror det bästa valet av form och material för ett barns hjälm på den aktivitet som barnet utövar.

Hur man väljer en barnhjälm

Här är parametrarna för att välja en barnhjälm.

Hjälmens storlek

det finns 2 hjälmstorlekar: storlek “S” och storlek “M”. Storlek S är 45 till 50 cm. Storlek M mäter mellan 50 och 55 cm.

Det finns inget som ersätter en utprovning. En hjälm som är för stor kommer att glida ner på sidan eller framtill.

Positionering av hjälmen

Hjälmen ska stå rakt upp. Rätt storlek på hjälmen gör den lättare att placera på huvudet. Rätt storlek täcker inte öronen.

På pannan stannar hjälmen 2 cm från ögonbrynen. Tillbehöret förblir stabilt när barnet rör på huvudet.

Hjälmens komfort

Plast ger bättre komfort. Den perfekta hjälmen väger inte mer än 300 g. En bra hjälm sitter kvar på huvudet utan att skapa obehag.

Ventilation i hjälmen

8 hål ger ventilation åt hjälmen. Vissa modeller har fler. Hålens form beror på märket. Du kan se runda eller avlånga luftintag.

Ventilation förhindrar att huvudet svettas, särskilt på sommaren. Förresten, under denna period kommer ditt barn också att behöva en vattenflaska för att hålla sig sval.

Justering av remmarna

Ta en titt på remsystemet. Det gör att du kan justera hjälmen. En bra hjälm har ett bakre band. Den har också ett dubbelt sidoband på varje sida.

Remmarna går genom hjälmen och hjälper den att passa.

Visiret

Ett stort visir skyddar barnets ansikte och ögon från solens strålar. Om visiret är för långt skymmer det sikten.

Kontrollera också att hjälmen har ett hakband. Det skyddar hakan och underkäken.

Designen

En hjälm i form av ett djurhuvud tilltalar unga människor. En bild av en tecknad hjälte är stimulerande för barnet.

En hjälm av god kvalitet uppfyller standarden “EN 1078”.

EU-kompatibla hjälmmodeller

Minihjälmen i form av en frukt tilltalar barn. Den ger maximalt skydd.

Ridhjälmen i plast finns i flera färger.

Säkerhetshjälmen med tecknat motiv är söt och attraktiv.

Om du ska ta med ditt barn på motorcykelturen bör du överväga skyddshjälmen för hela ansiktet.

Tips för att ta hand om ditt barns hjälm

Undvik att tappa hjälmen eftersom den då riskerar att försvagas. Förvara den på en tillgänglig och hälsosam plats.

Håll ditt barns hjälm ren. Detta kommer att förhindra klåda. Använd inte rengöringsmedel för att rengöra denna utrustning. Produkten förstör komponenterna i tillbehöret.

För att rengöra behöver du en svamp och lite vatten. Torka hjälmen utomhus. Undvik solen.

De perfekta tillbehören för ett barns hjälm.

När det gäller motorcykelsäkerhet är det viktigt att inte glömma bort de tillbehör som passar till en barnhjälm. Huvudet är en särskilt utsatt del av kroppen i händelse av en olycka. För att garantera optimalt skydd är det därför lämpligt att skaffa rätt utrustning.

Först och främst är det viktigt att bära ytterligare skydd som knäskydd, armbågsskydd och ryggskydd vid motocross- eller bike cross-aktiviteter. Ettknä- och armbågsskyddssetskulle vara idealiskt. Denna utrustning begränsar risken för skador vid ett fall. Om du sedan åker jetski eller rullskridskor är det lämpligt att bära skyddshandskar.

Dessa skyddar dina händer vid ett fall och förhindrar brännskador som orsakas av gnidning mot marken. När du ska välja hjälm till ditt barn är det viktigt att du väljer märken som är kända för sin kvalitet och pålitlighet. Det finns flera modeller på marknaden, men det bästa köpet är det som uppfyller de specifika behoven hos varje barn.

Slutligen, för att garantera optimal säkerhet är det viktigt att följa gällande säkerhetsstandarder. Hjälmar måste vara godkända och uppfylla europeiska säkerhetsstandarder. Kort sagt, om du vill åka säkert är det viktigt att köpa rätt tillbehör för jobbet.

Oavsett om det gäller motocross, bike cross, vattenskoter eller rullskridskor är skyddsutrustning som handskar, knäskydd och armbågsskydd oumbärliga.