Show Filters

För att skapa en miljö där ditt barn kan sova lätt, mjukt och bekvämt behövs ett antal tillbehör, t.ex. en mjuk madrass, ett rent vitt lakan, kuddar, en mjuk filt och framför allt ett täcke. Täcket bör väljas med stor omsorg. Dess främsta uppgift är att hålla ditt barn varmt under hela natten. Upptäck vår kollektion med barntäcken prydda med olika mönster.

Täcken i barnets sovrum

Ditt barns sovrum förtjänar särskild uppmärksamhet för att det ska vara bekvämt. Rummet bör vara möblerat och inrett för att passa hans eller hennes smak. Tänk skimrande färger, oklanderlig förvaring, optimal belysning med en sänglampa, dekorering enligt konstens regler och en stor sovplats.

När det gäller sovutrymme räcker det inte med att ha en bra säng och en bra madrass. Du måste också se till att kuddarna och bäddarna är av högsta kvalitet. Så, för en vilsam natts sömn, välj ett ekologiskt täcke av högsta kvalitet.

Fokusera sedan din uppmärksamhet på filten. Valet varierar beroende på ditt barns ålder och storlek. Ta hänsyn till tillverkningsmaterial. Du kan välja mellan:

 • Bomull
 • Bomull
 • Ulja
 • Bambu
 • Down
  Undersökningar visar att de mest använda täckena för barn är bomullstäcken och syntetiska täcken. Båda materialen har fördelar och nackdelar.

  • Bomull cotton har den speciella egenskapen att den håller värmen och ger en mjuk känsla vid beröring. Ett bomullstäcke kan dock göra huden svettig;
  • polyester, å andra sidan, är erkänt för sina allergivänliga egenskaper som främjar temperaturreglering.

När det gäller dekorationer pryds bomulls- och polyestertäcken för barn med en mängd olika motiv: tecknadefigurerellerdjur. Naturligtvis hittar du neutrala täcken i vitt och färgglada mönster (rosa, blått, gult …). Men det finns även barntäcken med 3D-hästmotiv, täcken medMickeyoch prinsessmotivDisneyför din dotter ochPokémon-täcken för din lilla pojke på marknaden.

Varför välja mönstrade barntäcken?

Mönstrade täcken är en barnens förtjusning. De passar bra som överdrag och ger en djup sömn. Ett täcke av dålig kvalitet kan dock märkas på barnets beteende. De tenderar att skjuta täcket åt sidan. Med en bebis är det svårt att avgöra kvaliteten på täcket. I de flesta fall kommer ditt barn att vakna ofta under natten.

Den andra fördelen med ett mönstrat barntäcke är underhåll. I själva verket kantryckta täckenhand- eller maskintvättas, vilket undviker risken för mattning, krympning och blekning.

Dessutom är priset för att köpa ett mönstrat barntäcke fortfarande mycket överkomligt på marknaden. Priset varierar dock beroende på storlek och färg. Du hittar också mönstrade täcken som erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Om du är osäker, kolla in kundrecensionerna innan du gör ditt köp.

Barntäcke med djurmönster

Vill du piffa upp ditt barns sovrum och ge dem en underbar sovplats? Börja med hans säng. Täck madrassen med ett mjukt lakan, ett bäddset och lägg en stor kudde inlindad i ett örngott i blått (för en pojke) eller rosa (för en flicka).

Glöm inte det mönstrade täcket. Välj enmodell prydd med djurmotiv. Denna typ av täcke kommer att fördjupa ditt barn i en spännande och fridfull värld. Välj ett täcke med ditt barns favoritdjur. Djurmotiv är ett fantastiskt tillskott till alla hem.

När det gäller en baby, välj ett lättvikt mönster och ett mjukt material som cotton eller polyester. Blanda gärna lite av varje om det behövs.

Observera att användningen av sängkläder varierar beroende på ditt barns ålder. Innan de är 18 månader gamla sover spädbarn endast på en täckt madrass. Att fylla sovplatsen med olika tillbehör kan leda till kvävning och till och med plötslig spädbarnsdöd. Du kan utrusta spjälsängen med alla nödvändiga tillbehör när barnet är 18 månader gammalt. Du bör också se till att sängkläderna är tillräckligt stora för att följa med ditt barn när han eller hon växer.

Kontrollera storleken på överdraget innan du köper. Det finns en standardstorlek för påslakan, lakan och örngott för barn. Dessa mått beror på sängens storlek och barnets ålder och längd.

Om du har råd kan du beställa personliga filtar.

Barntäcke med tecknade motiv

Tecknade serier fascinerar barn. Var och en av dem har sina favoritkaraktärer. Så välj ett täcke som har något att göra med deras favoritteckning eller karaktär.

Du hittar en mängd påslakanset med tecknade figurer på marknaden:Disneyprinsessorsom Snövit eller Skönheten i Skönheten och odjuret, mangafigurer och hjältar av alla de slag. 3D-utskrivna och kommer att glädja ditt barn.

Dessutom kan du välja mellan en mängd olika färger, inklusive blått, brunt och lila. Det är bara att välja ditt barns favoritfärg.

Ett vackert, trimmat täcke skapar en mysig atmosfär i sovrummet. Det håller ditt barn varmt och förbättrar sömnkvaliteten.

Hur man väljer vikt och överdrag på ett barntäcke

Flera parametrar avgör kvaliteten på dina sängkläder. För det första har vi överdraget som innehåller fyllningen. Detta är en anordning som förhindrar att fjädrar och syntetfibrer kommer ut ur täcket.

Ett bra överdrag främjar luftcirkulationen tack vare quiltningen. Om quiltningen är korrekt utförd kommer täcket att hålla i flera år. Det sparar pengar och minskar värmeförlusten.

För det andra matchar grammage vikten på fyllningen i överdraget. Detta varierar från 120 g/m (lätta filtar) till 500 g/m (används ofta under vintern). Vi rekommenderar att du väljer en vikt mellan 200 och 300 g/m. En bra filtvikt är varken för tjock eller för tunn. Du hittar också sängkläder för barn som passar för alla fyra årstiderna, med två olika vikter för varje årstid.

I slutändan spelar täcket en viktig roll för sängkläderna i ditt hem och särskilt i ditt barns sovrum. Oavsett sängklädernas design är det viktigaste att de passar ditt barns behov och ger en lätt natts sömn.