Show Filters

Väckarklocka för barn

Det är svårt att kontrollera ett litet barns sömncykel. De kan sova länge och vakna mitt i natten, vilket stör föräldrarnas vila på samma gång. För andra barn är det en utmaning att gå upp tidigt på grund av en dålig vana. I båda fallen är föräldrarna skyldiga att ställa saker till rätta. Den pedagogiska väckarklockan verkar vara den perfekta lösningen. Vad är en väckarklocka för barn? Hur använder man den och vad är dess syfte?

Vad är en väckarklocka för barn?

En barnväckarklocka är även känd som en pedagogisk väckarklocka eller en lukrativ väckarklocka, och är en rolig enhet. Dess huvudsakliga uppgift är att hjälpa små barn att sova och vakna.

Till skillnad från denpyramidformade digitala väckarklockanoch denplastiga digitala väckarklockan för vanliga barn, har detta objekt utformats med barn i åtanke. Den har ett larmsystem med ett mjukt och lugnande ljud. Vissa modeller väcker till exempel ditt barn med uppmuntrande fraser som sporrar dem till handling. Andra nynnar på sånger eller pianotoner.

Dessa enheter vänjer barnen vid att vakna och gå och lägga sig i tid, så det är en perfekt produkt för ditt barns sovrum.

Hur fungerar en pedagogisk väckarklocka för barn?

Barnens väckarklocka är en enkel enhet att ställa in. Först ställer du in alarmtiderna. Placera sedan tillbehöret i ditt barns sovrum eller vid deras sängkant så att de kan höra det tydligt.

Beroende på modell ska du ange de olika ringsignalerna för att inte förvirra ditt barns rutin. Med andra ord, identifiera morgontid och ringsignal samt kvällstid i syfte att hjälpa ditt barn att skilja mellan dag och natt.

Vad är poängen med en väckarklocka för barn?

Även om dess funktion kan verka meningslös vid första anblicken, är en pedagogisk väckarklocka för barn mycket viktig för både föräldrar och barn. Den hjälper föräldrarna att njuta av sin sömn utan avbrott.

Ett barn som går och lägger sig och går upp på vilket sätt som helst blir en huvudvärk för föräldrarna. Mitt i natten vaknar han eller hon och hindrar hela huset från att vila med gälla skrik eller klagan.

Den pedagogiska väckarklockan korrigerar detta beteende. Den uppmuntrar barn att sova och vakna vid en bestämd tid. Men var försiktig, barnklockan löser inte sömnlöshet.

Den andra användningen av en lukrativ väckarklocka är att gradvis lära barn tidsbegreppet. Även om de fortfarande inte kan läsa och förstå tiden på grund av sin unga ålder, kan de lätt skilja mellan natt och dag. Den pedagogiska väckarklockan lär dem att hantera tiden.

Väckarklocka för barn: vid vilken ålder bör den användas?

Den pedagogiska väckarklockan är inte lämplig för alla barn. Låt oss redan nu komma ihåg att användning av enheten är förbjuden för spädbarn i åldern 0 till 2 år. Enheten stör deras sömn.

Från 3 års ålder kan du börja vänja ditt barn vid att använda en pedagogisk väckarklocka. Kom dock ihåg att ditt barn behöver en regelbunden och stabil sömncykel för att kunna växa. Här är de sömntider som bör respekteras för ett barn:

 • 3 till 5 år
 • 3 till 5 år: i genomsnitt 10 till 13 timmars sömn;
 • 6 till 12 år: mellan 9 och 12 timmars sömn.

Du bör sedan ställa in hans väckarklocka efter hans sömntid och låta honom bättre återhämta energi. Och ju tidigare du vänjer honom vid enheten, desto bättre kommer han att kunna använda den i framtiden.

Vilken väckarklocka för barn ska jag välja?

Pedagogiska väckarklockor finns i olika modeller. Du hittaranaloga väckarklockor,digitala väckarklockor, radioväckarklockor… Ditt val beror på ditt barns behov. Oavsett om den är analog eller digital, bör den lekfulla väckarklockan väljas med omsorg. Dessutom hittar du allt du behöver i vår kollektion.

En väckarklocka för barn med deformerad robot

Denna typ av väckarklocka är originell. Dess mekanism gör att du kan deformera den för att förvandla den till en boll eller en robot. Med dennalukrativa väckarklockakommer ditt barn att kunna ha kul innan han somnar och vakna tidigt på morgonen. Modellen finns i flera färger för flickor och pojkar.

Väckarklockorna harolika designer. De är lämpliga för både pojkar och flickor.

En pyramidformad multifunktionell väckarklocka

Denna digitala pedagogiska väckarklocka är ett mycket praktiskt föremål. Denna enhet harformen av en pyramid. Den har en LED-lampa som lyser upp ditt barns rum på natten. Förutom sin ljusa, automatiskt programmerade belysning har denna väckarklocka:

 • timer
 • en timer
 • en nedräkningstimer
 • Ett musikaliskt alarm
 • en kalender

Dessa olika funktioner gör enheten till en förstklassig utrustning för ditt barns sovrum.

Väckarklocka med projektor

Med sin unika design och mönster erbjuder dennadomformade väckarklocka för barnen unik display som presenterar tiden på ett helt annat sätt. Enheten har en projektor som projicerar tiden direkt på taket. Denna display åtföljs av ett ljus som också fungerar som ett nattljus.

Koppen te: en unik väckarklocka för barn

Denna pedagogiska väckarklocka ger en mild ljusstråle i ditt barns sovrum och fungerar därmed som nattlampa. Men förutom ljuset fungerar dennatekoppäven som väckarklocka. För att spara energi går den automatiskt i viloläge efter 30 sekunders inaktivitet.

För att slå på den måste du klappa händerna eller bordet som den är placerad på. Väckarklockan med tekopp finns också i en rad olika färger. Så du är bortskämd med valet.

Kriterier för att välja en väckarklocka för barn

För att välja den bästa pedagogiska väckarklockan för barn behöver du ta hänsyn till vissa kriterier:

 • Barn
 • Ditt barns ålder
 • Väckarklockans funktioner
 • Enhetens autonomi

Genom att ta hänsyn till dessa parametrar får du en utmärkt produkt i linje med ditt barns behov.

Utbildande väckarklocka: lär ditt barn hur man använder den

Det är ingen idé att ha en väckarklocka till ditt barn om det hela tiden stör din sömn eller vaknar sent. Du måste lära ditt barn hur man använder den. För att göra detta ska du förklara för ditt barn hur väckarklockan fungerar.

Syftet är att lära dem tidshantering. De kommer inte att kunna behärska ämnet om de inte vet hur larmet fungerar. Så säg åt dem att gå upp ur sängen när larmet går på morgonen och att gå och lägga sig när det går på kvällen – det är ett viktigt föremål i din sons eller dotters sovrum.