Show Filters

Vad är en tipi för barn?

En tipi för barn är ett fint tält. Det är ett miniatyrhus som skyddar barnen medan de leker. Beroende på storlek är vissa modeller avsedda för små barn under 5 år, medan expanderbara modeller kan rymma barn över 10 år.

Tipin är ett tillbehör där barnen kan leka en mängd olika lekar. Detta barntält utmärker sig genom sin minimalistiska design och oändliga möjligheter till anpassning. Det är enstuga som består av ett tygtakoch stolpar av trä eller polyvinylklorid som används för att fästa det.

Beroende på tillverkare kan tyget vara enfärgat eller flerfärgat och mönstrat. Pinnarna är i allmänhet målade naturliga träpinnar. Beroende på behov finns det tipis för :

  • pojke
  • flicka
  • Barn

Du hittar också tipis för inomhusbruk och modeller för utomhusbruk i din trädgård. Ibland är tipis för barn utrustade med dörrar och fönster för att ge en känsla av sovrum eller hus. Dessutom levereras vissa tipimodeller med en kudde, en matta och några miniatyrmöbler.

Varför använda en tipi för barn?

Det finns flera anledningar till att föräldrar köper en barntipi. För det första är det den perfekta leksaken för att stimulera dina barns fantasi. Den väcker deras äventyrslust. I den här nomadiska bostaden skapar barnen sin egen värld och utvecklar sin uppfinningsrikedom.

Barnens tipi är också en ändamålsenlig accessoar. Faktum är att dina barn använder den som en plats för underhållning, läsning eller till och med för att förvara sina leksaker. Utöver dessa två fördelar är tipin också ett utmärkt inredningsverktyg.

Tipin används i grupper och uppmuntrar social integration hos barn. På så sätt lär enheten dem att dela med sig och att vara uppmärksamma på andras behov.

Låt oss tillägga att lek i ett tält kräver mycket rörelse. Dina barn kryper, vänder sig om och hoppar. Deras rörlighet bidrar till utvecklingen av deras motoriska färdigheter.

Vilka modeller av tipis finns det för barn?

Idag finns det flera olika typer av tipis för barn:klassiska, hopfällbara, demonterbara… Valet beror på barnens behov, smak och preferenser. Så du hittar modeller dekorerade i stil medastronautraketer, modeller speciellt utformade för äventyrsentusiaster, modeller förindiska entusiaster…

Tillverkarna erbjuder också stora bärbara tipis. Dessa kan rymma massor av barn. Dessa mobila tält har en solid ram som gör att de kan motstå barnens turbulens och våld.

Slutligen finns det ävencirkusliknande tipis för barn.De är tillverkade av 100% bomullsduk och är designade för både flickor och pojkar. Modellerna har dekorativa element som nedfällbara dörrar, fickor och pom-poms.

Vilka kriterier gäller när du ska välja tipi till ditt barn?

Flera kriterier spelar in när du väljer en högkvalitativ tipi för barn.

Design och färger

När du köper en tipi är design och färger de första kriterierna att ta hänsyn till. Faktum är att föräldrar väljer efter inredningen i sitt barns sovrum. Generellt sett är detta inget problem, eftersom det finns en mängd olika färger att välja mellan.

För flickor kan du välja en rosa, lila, blå eller vit tipi. När det gäller design, prioriterastjärnmotiv, blommor och allt som har att göra med älvornas och prinsessornas värld. För pojkar, välj barntepees dekorerade med :

  • Karaktärer
  • Dinosaurier
  • Månen och stjärnhimlen

När det gäller färg kan du välja tipis i grönt, gult, orange eller vitt.

Material för tillverkning

Tipityg är vanligtvis tillverkade av bomull, polyester eller en blandning av flera material. Innan du bestämmer dig för ditt val, se till att materialet är pålitligt och robust.

Tipis tillverkade av tunn duk riskerar att skadas. Det är därför att föredra att välja bomullstipis till dina barn, som en garanti för hållbarhet.

Storleken på tipin

Det andra viktiga kriteriet när du väljer en tipi för barn är storleken på den lilla hyddan. Storleken på detta objekt väljs med hänsyn till den framtida platsen och antalet användare av tipin. Mindre modeller är utformade för ett enda barn. De större modellerna har plats för 3 till 5 barn. Observera att dessa modeller också kan användas för vuxna som letar efter ett bekvämt och intimt utrymme.

Hur man underhåller en tipi för barn

Det är viktigt att rengöra din barntipi då och då för att förlänga dess livslängd. Var särskilt uppmärksam på duken när du tvättar den. Den är i direkt kontakt med marken och utsätts för mikrober och damm. Den förtjänar därför särskild omsorg.

Du behöver en stor balja med varmt vatten, en nypa bikarbonat och en mjuk borste för att ta bort smutsen utan att skada tyget. Späd ut bikarbonaten i det varma vattnet i bassängen. Denna lösning tar effektivt bort smuts. Tvätta tyget och skölj.

På grund av värmen kan det ibland bildas mögel på barnens tipis. Dessa organismer gör att tyget går sönder. För att eliminera dem, spraya tipin med en syralösning (erhålls genom att blanda vatten och vit vinäger). Fukta sedan en trasa med varmt citronsaltvatten och rengör de drabbade områdena. För att förhindra mögeltillväxt, exponera ditt barns tipi för solen och undvik att ställa den på fuktiga platser.

En barntipi bör rengöras var 3:e månad eller var 10:e vecka. Denna tid kan förkortas om objektet används ibland.

Kan du bygga din egen barntipi?

Det är möjligt att bygga barntipin själv. Allt du behöver är de grundläggande materialen. Kolla in handledningarna på Internet. Vem som helst kan bygga en barntipi på mindre än en timme.