Show Filters

Varför använda en spjälskyddskudde?

Först och främst är spjälskyddet resultatet av en montering av kuddar som är placerade på kanterna av spädbarnets spjälsäng. Framför allt är det ett dekorativt föremål. Det ger faktiskt en speciell touch till sovrummet. För det andra förhindrar den att barnens huvuden eller lemmar (händer eller fötter) stöter mot spjälorna medan de sover.

Den används alltså för att hålla barnen säkra när de sover. Ännu bättre är att spjälskyddet förhindrar att ditt barn ramlar eller skadar sig när det sover. Den förhindrar också att ditt barn vaknar upprepade gånger på natten. I princip kan detta tillbehör användas i alla rum i ditt hem.

Du kan placera flera tillbehör i ditt barns spjälsängsstötfångare, till exempel :

  • Fyllda djur
  • Utstoppade djur och leksaker
  • Små ballonger

Kontrollera dock att tillbehören inte är farliga.

Vilka olika typer av spjälskydd finns det?

Tillverkarna erbjuder flera olika modeller av stötfångare:flätade stötfångare, klassiska stötfångare och modulära stötfångare.

Stötfångare med flätor

Den flätade stötfångarbädden är en av de vanligaste formerna. Dess konfiguration och praktiska egenskaper har mycket att göra med det. Den är lämplig för nyfödda och används för att minska deras sovutrymme. Den är tillverkad av barnsäkra material som silikondun.

Vävda bumper pads är lämpliga för både spjälsängar och spjälsängar som används för äldre barn. De levereras vanligtvis med tejp för att kunna fästas på sängstöden. Vilken höjd och tjocklek du ska välja beror på ditt barns ålder.

Klassiska bumper pads för spjälsäng

Den klassiska bumper pad består av 3 kuddar som är placerade i höjd med sängstolparna. Tillverkarna lämnar några utrymmen där för att barnet ska få en glimt av sitt sovrum. Det är därför en olämplig produkt för nyfödda.

För att garantera barnets säkerhet är den klassiska spjälsängsstötfångaren tunn och har stöd som fästs vid stängerna. Ibland är den i samma höjd som sängens storlek för att förhindra vridning.

Modulära bälteskuddar för barnsängar

Den modulära bumperbädden är en utbredd modell, eftersom den är mångsidig. Den är uppdelad i tyger som passar över stängerna. Precis som med den klassiska spjälsängsstötfångaren gör den modulära spjälsängsstötfångaren det möjligt för barnet att se sin omgivning. Den släpper igenom luft samtidigt som den hindrar barnets lemmar från att passera genom stängerna. Den placeras på insidan av sängkanten så att barn kan sova mjukt. Den modulära barnsängstötfångaren är inte bara lämplig för nyfödda utan också för barn över ett år gamla.

Hur du väljer rätt bälteskudde för ditt barn

För att välja rätt bälteskudde till ditt barn måste du tänka på modellen och definiera funktionerna. Dessa kriterier hjälper dig att göra just det.

Tillbehörets storlek

När du väljer spjälskydd är den första parametern att tänka på spjälskyddets storlek. I själva verket finns det fulla modeller och välvda modeller. Den heltäckande modellen går hela vägen runt sängen och hindrar barnet från att se sin omgivning.

Den välvda modellen passar sängar som är 60 cm x 120 cm eller 70 cm x 140 cm i storlek.

Materialet som används för att tillverka spjälskyddet

Tänk också på vilket material som används för att tillverka den. Observera att bälteskuddar finns i sammet med polyesterfyllning, bomull, lättviktstyg och silikon. …. Valet av material beror på säsong.

På sommaren rekommenderar vi att du använderbomullskuddar för spjälsäng. De ger komfort för spädbarn tack vare sin mjukhet och elasticitet. På vintern kommer en stötfångare i velour med polyesterfyllning att ge värme samtidigt som den bibehåller god komfort.

Slutligen är det perfekta sättet att hålla luftflödet till ett minimum med ett lätt tygskydd. Detta anpassar sig till både vinter- och sommarförhållanden.

Färgen på stötfångarkudden

Stötfångarskydd finns i en rad olika färger. Du hittarflerfärgade modellerochenfärgade modeller. Undvik dock stötfångare som är klädda i för ljusa färger. De håller barnet vaket hela natten.

Observera att valet av färg beror på inredningen i ditt barns sovrum. Håll färgerna harmoniska mellan sängen, möblerna och väggarna i rummet.

Ett verktyg som är mycket lätt att installera

Spjälskyddet är en enkel utrustning att installera. Välj den bästa platsen för sängen innan du monterar den. Definiera sedan dess orientering och installera sängen. Fäst sedan de olika klämmorna på stängerna.

Kom ihåg att göra dubbla knutar för att förstärka fästena. För att förhindra att barnet faller ur sängen ska du fästa stötfångaren ordentligt. För in den i stängerna för att undvika att barnet kvävs.

När ska man använda spjälskyddet?

Spjälskyddet är lämpligt för nyfödda. Den håller barnet varmt när det lämnar förlossningsavdelningen och under de första sex månaderna. Vi rekommenderar att du använder den under de första tre månaderna. Det är vid den här åldern som ditt barn börjar vakna och röra på sig. Spjälsängsstötfångaren förhindrar att barnet slår i spjälorna.