Show Filters

Sommaren är äntligen här och barnen längtar efter att få njuta av den. Det är därför badkläder för barn är så viktiga. Det finns massor av modeller att välja mellan. Kostnad och kvalitet avgör ditt val. Du hittar badkläder tillverkade av material som är mjuka och behagliga att ta på. Så dina barn kommer att tycka om att bära dem.

Vilka är de bästa badkläderna som finns i vår kollektion? Grön, blå, röd, rosa, vilken färg ska du välja? Hur bestämmer du vilken stil och vilket märke du ska välja? Den här guiden hjälper dig att hitta den perfekta passformen.

Vikten av badkläder

Under sommaren orsakar höga temperaturer obehag och tvingar oss att bära mindre täckande kläder. Det är då baddräkter kommer in i bilden. De täcker de intima delarna av kroppen samtidigt som de erbjuder god komfort. På så sätt kan dina barn ha roligt och njuta av sommaren. Dessutom skyddar en baddräkt mot solbränna.

Baddräkten glider diskret ner i ett par barnshorts. Plagget blir lättare att ta av på stranden.

Det är viktigt att välja med omsorg. Du måste följa urvalskriterierna, nämligen kvalitet, komfort och skydd.

Material för design av badkläder för barn

Nuförtiden är tröjor resultatet av en blandning av elastan, nylon, PBT, naturfiber, bomull och polyester. Vilket av dessa material ska du välja?

Nylon

Lätt och robust, nylon är ett ekonomiskt material. Nylonplagg anpassar sig efter kroppen. Tyget förlorar dock sin glans om det regelbundet utsätts för sol.

Vid tillverkningen av nylon frigörs lustgas, en växthusgas. Dessutom färgar de färgämnen som används för att dekorera nylontyger vattnet.

Polyester

Polyester används för att tillverka sportbadkläder. Materialet är klorresistent. Det är också känt för sin hållbarhet. Badkläder i polyester är 3 gånger mer slitstarka än badkläder i nylon.

Polyester är dock mindre elastiskt. Trots denna lilla nackdel är det ett utmärkt val.

Elastan

Om du letar efter något bekvämt och stretchigt ska du välja en baddräkt i elastan. Den är lätt att ta på. Den är dock känslig för klor och salt. Det är därför den deformeras vid användning.

För att säkerställa dess hållbarhet rekommenderas att du sköljer den efter varje användning.

Bomull

Badkläder för barn tillverkade av bomull har fördelen att de är mjuka och behagliga. Av hälso- och miljöskäl bör du dock välja modeller i ekologisk bomull.

PBT

PBT är mer elastiskt än vanlig polyester och uppskattas för sin komfort. Materialet är också slitstarkt och tål både värme och klor.

Andra fibrer att välja

Andra ekologiskt välrenommerade material används vid design av badkläder. Dessa är hemp och lin. De är dock mindre slitstarka jämfört med sina konstgjorda motsvarigheter.

Vilka badkläder rekommenderas för ett barn?

2 viktiga kriterier: bekvämlighet och aktivitet avgör valet av modell.

Tjejmodeller

Flickor kan njuta av ett brett utbud av produkter med originell design: badkläder i 1 eller 2 delar, klassiska trosor eller shorts… Du kommer att hitta:

 • Abaddräkt i en del med vattenmelontryck för flickor;
 • En halterneck baddräkt för flickor med tårtmönster ;
 • En endelad baddräkt för flickor med glassmotiv;
 • Entredelad baddräkt för flickor med leopardmönster;
 • Tvådelad baddräkt i sjöjungfrustil med bandeau för flickor ;
 • En endelad baddräkt för flickor med bandeau;

Anpassa ditt val efter den aktivitet som planeras. För simlektioner, välj en bekväm dräkt som gör att du kan röra dig fritt. För simning kommer alla modeller att vara lämpliga.

Pojkarnas modeller

Ska också väljas utifrån aktiviteten. Pojkar kan också dra nytta av ett brett urval som t.ex:

 • Barnens simväst;
 • Baddräkt för pojkar med tecknade tryck;
 • Barnens strandshorts med tecknade tryck;

Valet beror också på plats och aktivitet. I solen eller på semesterlägret rekommenderas badshorts och bermudashorts. För simning i pool krävs boxershorts och badbyxor.

Hur du tar hand om ett barns baddräkt

Skötseln avgör baddräktens livslängd. Här är några rekommendationer att följa:

 • Efter varje användning
 • Skölj baddräkten med klorfritt vatten efter varje användning;
 • Undvik att bära en våt baddräkt;
 • Utför baddräkten från solen;
 • Tvätta baddräkten med tvättmedel för fintvätt och lufttorka sedan på avstånd från värme;
 • Undvik kemtvätt, strykning och torktumling.

Dessa skötselregler förebygger hudproblem.