Min Korg

SVENSK KUNDSERVICE 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 KUNDMEDDELANDEN ★★★★★

Barnparaply: det viktigaste för regniga dagar?

Alla barn älskar privilegiet att få göra det som de vuxna gör. Naturligtvis skyddar en raglan hela kroppen under regniga dagar, men att använda ett paraply, som mamma och pappa, är mycket roligare. Naturligtvis behöver du något som passar ditt barns storlek, men också med mönster som passar deras smak. Den här artikeln ger dig allt du behöver veta för att välja rätt barnparaply. Du får också råd om hur du lär ditt barn att använda det på rätt sätt och hur du hittar det bästa förvaringsutrymmet för paraplyet.

Un jeune garçon en t shirt blanc qui est devant un tableau ou il y a un parapluie pour enfant dessiné et des gouttes de pluies
Ett paraply för barn är ett viktigt tillbehör för regniga dagar

Att välja rätt paraply

Att välja rätt barnparaply är inte bara en fråga om design paraply för barn. För att uppfylla ditt barns förväntningar, men också för att skydda dem så bra som möjligt under regniga dagar, bör du ta hänsyn till följande punkter när du gör ditt köp.

Säkerhet först och främst

Det första kriteriet för att välja ett barnparaply är säkerhet. Vid första anblicken kan det verka som ett harmlöst tillbehör, men användaren är ett barn. Risken att de skadas av ett paraply är därför hög, vilket är anledningen till att det är så viktigt att välja en säker produkt. För att göra detta, var uppmärksam på dessa två kriterier:

Öppningen

Hur kan ett paraply som öppnas skada ditt barn? Om du väljer ett automatiskt paraply kan hastigheten med vilken det öppnas skada ditt barn, särskilt om det inte pekar huvudet i rätt riktning.

Du bör också kontrollera öppnings- och stängningssystemet. Gör ett test innan du köper för att se till att dittbarn inte klämmer fingrarna.

Glöm inte att köpa en modell som öppnas manuellt för att undvika fara.

Valben

Vad är valben? Jo, det är metalländarna på paraplyets ram. Ramen håller kapellet på plats när det är öppet. Dessa delar måste vara runda för att förhindra att ditt barn skadar sig med dem. Vid felaktig hantering kan ditt barn skära sig i huden eller, ännu värre, sticka ut ett öga. Med en rund form minskar risken för skador.

För barnparaplyerär ribborna dessutom i allmänhet tillverkade av plast. Så gör rätt val för ditt barns säkerhet.

Ergonomi

Ergonomi bör också vara en prioritet. Om ditt barn använder ett föremål som är lätt att använda och inte för begränsande kommer det inte att tröttna på det. Om den inte är det kommer de inte att vilja använda den efter bara en dag. Här är de ergonomiska kriterierna som inte får glömmas bort.

Storlek

När du väljer ett paraply för barn är det viktigt att undvika att det tar upp för mycket utrymme. Vissa vuxna vägrar redan att ta med sig ett paraply, eftersom tillbehöret kan vara imponerande. När du köper ett paraply kan du välja hopfällbara paraplyer. Dessa är mindre i storlek. Det innebär att du kan lägga paraplyet i dittbarns väska när det inte används. Ditt barn kommer inte heller att ha några problem med att bära det för hand.

Mått

För att garantera optimalt skydd för ditt barn måste du ta hänsyn till paraplyets diameter. Valet beror naturligtvis på storleken på ditt barn. De måste kunna hantera tillbehöret enkelt utan att vackla. För barn under 6 år är 35 cm-modeller lämpliga. För barn som är 7 år och äldre, välj modeller mellan 40 och 45 cm.

Vikt

Förutom längd är vikt en annan faktor att ta hänsyn till. Långa paraplyer är i allmänhet tyngre. Hopfällbara paraplyer är lättare. Naturligtvis har detta också att göra med de material som används vid tillverkningen. Det är viktigt att välja lätta material. Välj därför paraplyer som huvudsakligen är tillverkade av plast. Aluminium och gummi är också lätta material. För optimal användarkomfort bör produkten väga mellan 150 och 250 gram.

Hållbarhet

Även om du insisterar på att produkten ska vara lätt, får du naturligtvis inte försumma dess styrka. Om du väljer ett paraply med plastkomponenter får dessa delar inte vara ihåliga. Barns klumpighet gör att föremål ibland faller ner i deras händer.

Därför kan du också välja aluminiummodeller. Dessa är både starka och lätta.

Naturligtvis är kvaliteten på tyget också viktigt. Välj tyger med anti-UV-behandling för att motstå solens strålar.

une petite fille  habillée en bleu à pois blanc , au milieu d'un jardin sous le soleil et la pluie. Elle tient un parapluie pour enfant rouge et transparent
Den perfekta ergonomiska designen för ett barnparaply är ett som är lätt att hålla under alla omständigheter

Utformning

Alla paraplyer på marknaden är inte lämpliga för ditt barn. Se därför till att du väljer rätt design för ditt barn.

För en pojke

Din lilla pojke kommer inte att använda sitt paraply hemma, utan ute på regniga dagar. För en liten pojke kommer du inte att skämma ut honom med ett blommigt eller rosa paraply. Om du inte vill att ditt barn ska bli utskrattat i hela skolan, ge honom en blå, röd, svart eller grön modell. Du kan också välja paraplyer med superhjälte-, tv-spels-, bil- eller fotbollsmönster.

Till en flicka

Även om flickparaplyer är mer öppna, är det bäst att välja en modell som passar din dotters smak. Paraplyer med prinsessmotiv är mycket populära, liksom de med blommor. Tveka naturligtvis inte att fråga ditt barns åsikt innan du köper.

Transparenta modeller köps mest för tjejer, men de är blandade. Så du kan också ge en till din lilla pojke. Uppenbarligen är ett paraply inte bara för skydd mot regn utan också från solen under en sommarpromenad . I det här fallet hjälper den transparenta modellen inte.

Paraply med klocka

Även med en barnparka behöver du fortfarande skydda din lilla huvud och bröst. Det är därför du kan välja ett klockparaply. Denna typ av design är idealisk för optimalt skydd. Denna typ av modell är i allmänhet transparent, så att användaren kan se igenom den medan den är kvar inuti.

Fördelarna med ett barnparaply

Ett barnparaply erbjuder ett antal fördelar.

Une petite fille qui tient un parapluie pour enfant de couleur arc-en-ciel. Elle porte un pull beige et des bottes de pluie jaunes. Elle se tient dans une grande flaque d'eau
Paraplyer är användbara i alla åldrar, så det är en bra idé att göra ditt barn medvetet om deras fördelar från en tidig ålder.

Ergonomi

Tack vare sin genomtänkta design öppnas och stängs vissa paraplyer automatiskt, även barnmodeller. Det gör dem mycket enklare att använda. Naturligtvis är det bäst att ge denna typ av paraply till barn som är 7 eller 8 år och äldre, för att minimera risken för olyckor på grund av den hastighet med vilken det öppnas.

Kompakthet

Idag är de flesta paraplyer på marknaden hopfällbara. Det gör dem enklare att transportera. Du kan till exempel lägga ditt barns paraply i hans väska. På så sätt behöver de inte bära det för hand och tappa bort det.

Effektivt skydd

A mössa för barn och varma kläder för att hålla kylan borta. Paraplydukarna är dock optimalt tjocka. Det skyddar inte bara ditt barn mot regn, utan även mot solens strålar. Det finns alltså ingen risk att ditt barn blir sjukt av fukt eller värme.

Vindbeständighet

Barnparaplyer är konstruerade för att stå emot vind. Om det kommer en vindpust under en storm kommer ribborna inte att gå sönder så lätt. Så ditt barn kommer alltid att vara väl skyddat.

Attraktiva färger

Särskilda barnprodukter är utformade för att passa de små barnens smak. Bara att se bekanta mönster gör ditt barn lyckligt. Barnparaplyer har idag teckningar av kända fiktiva karaktärer. Det uppmuntrar barnen att använda dem för att skydda sig mot regnet.

Un arc en ciel de parapluies enfants de toutes les couleurs.
Barnparaplyer finns i allmänhet i en mängd olika färger och mönster. Perfekt för att väcka uppmärksamhet.

Lär ditt barn att använda sitt paraply

Regn har sina fördelar, men det är inte tillrådligt att leka med det varje gång det stormar.Barn lär sig snabbt att använda paraplyer på egen hand, men om de inte har tålamod kommer de snart att tröttna på dem på grund av det inledande besväret. Därför är det viktigt att lära ditt barn grunderna i hur man använder ett paraply. Här är några tips som hjälper dig att göra just det.

Hur öppnar jag det på rätt sätt?

För det första är det mycket bättre för barn att öppna dörren manuellt, för att undvika olyckor. Om ditt barn är tillräckligt gammalt kan du naturligtvis välja automatiska produkter. Men för att undvika att ditt barn får en bit valben i ögat eller skadar någon annan måste han eller hon lära sig att öppna dörren på rätt sätt.

  • Till att börja med, säg åt honom att inte stå bredvid en annan person när han öppnar paraplyet.
  • Be dem sedan att hålla paraplyet horisontellt.
  • De ska sedan hålla i handtaget med ena handen och öppna paraplyet manuellt med den andra. Med ett automatiskt paraply trycker de helt enkelt på knappen utan att blockera öppningen med den andra handen.

Hur bär man sitt paraply på rätt sätt?

Ditt barn måste lära sig att respektera andra, även när det bär ett paraply. Det är därför det är så viktigt för dem att hantera detta tillbehör på rätt sätt:

När det är stängt

Om ditt barn inte kan lägga det i sin ryggsäck måste det veta hur man bär paraplyet när det är stängt. För att undvika att skada de andra barnen runt omkring dem, säg åt dem att inte vrida paraplyet åt alla håll. Om de vill leka med det bör de stå en bit ifrån de andra för att förhindra en olycka. Be dem också att inte svänga paraplyet fram och tillbaka. Ett ovarsamt ögonblick och föremålet kan hamna mitt på vägen och orsaka en bilolycka.

Un parapluie noir replié dans une housse noir sur fond blanc.
Paraplyer som kan vikas ihop på mitten och förvaras i fodral är enklast att hantera och ta med sig

När paraplyet är öppet

För att undvika att paraplyet går sönder eller att någon får det i ögat bör ditt barn inte skaka det för hårt.

De bör också lära sig att se upp för vindbyar under en storm. Lär dem att använda utsidan av paraplyet för att motverka vinden, så att det inte blåser iväg och exponerar insidan. På så sätt är det mindre sannolikt att ribborna försämras.

Hur tar man hand om sitt paraply?

Alla barn är ostyriga av naturen, så de saker vi ger dem går ofta sönder på nolltid. För att undvika att behöva köpa ett paraply varje säsong, lär ditt barn hur man tar hand om det. Be dem att alltid förvara det på en säker plats. När han kommer hem, säg åt honom att hänga upp det i hallen för att undvika att någon krossar det om det faller på golvet. Låt dem inte leka med det, eftersom det inte bara kan skada produkten utan också orsaka olyckor.

Paraplyer för barn: sammanfattning

Sammantaget är det viktigt att välja rätt barnparaply. Ditt val kommer att hjälpa ditt barn att uppskatta detta tillbehör och få honom att vilja använda det under regniga dagar. Kriterier som inte får förbises inkluderar vikt, design, mått, storlek, byggmaterial och säkerhet.

Med detta sagt bör du också lära ditt barn att använda paraplyet på rätt sätt för att förhindra olyckor. Be dem att inte göra för många plötsliga rörelser med paraplyet och att vara medvetna om människorna omkring dem.

Om ditt barn redan är tillräckligt gammalt för att gå hem på egen hand, lär honom att han inte alltid ska insistera på att fortsätta sin väg när regnet är i full gång. De kan lätt svepas med av vattnet, vilket kan vara mycket farligt för dem. Säg åt honom att ta skydd i ett hörn under en terrass eller liknande tills stormen lugnar ner sig. Om de inte kan hitta en säker plats, be dem att gå tillbaka till skolan.

Och hur är det med dig? Vilken typ av paraply har du valt till ditt barn? Vilka kriterier använde du när du valde det? Berätta allt om det i kommentarerna.

Gratis Leverans

Beställningar över 584 kr*

Svensk Leverans

Vi levererar överallt i Sverige

100% säker

PayPal / MasterCard / Visa

10% rabatt på hela butiken !


Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och hämta din välkomstgåva.