Min Korg

SVENSK KUNDSERVICE 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 KUNDMEDDELANDEN ★★★★★

Spel på tivoli: 20 idéer och aktiviteter

Skolfesten närmar sig och du letar efter idéer för hur du ska organisera mässan i slutet av året. Ingen panik! Det finns massor av fantasifulla idéer för aktiviteter och lekar. Nedan följer några av de bästa aktiviteterna som kommer att glädja både unga och gamla, samtidigt som de utvecklar gruppsammanhållning och laganda.

Kermesse: 9 idéer för aktiviteter på skolfesten

Att välja att anordna roliga och sportiga aktiviteter på en skolmässa är lika viktigt som att tänka på att organisera lekar för barnen. Dessa aktiviteter kombinerar lagarbete, samarbete och att överträffa sig själv, vilket är viktiga begrepp för barns utveckling.

Säcklöpning

Säcklöpning är ett tidlöst spel som fortsätter att tilltala alla. Principen är enkel: deltagarna måste nå mållinjen så snabbt som möjligt genom att hoppa ner i en stor säck. När du planerar denna typ av lek, se till att det finns gräs eller mjuk mark för att undvika risk för olyckor.

Stel race

Denna enkla lek är också typisk för marknader och skolavslutningar. Använd två stora konservburkar och gör två hål i varje burk och knyt sedan ett långt snöre genom de två hålen.

Fånga bollen

Denna lek har många namn, men principen är densamma: en tävling i par, med båda händerna bakom ryggen och en ballong som sitter fast i maghöjd som deltagarna inte får släppa.

Äggbanan

Äggbanan är en tävling som kräver smidighet och koncentration. De måste nå mållinjen så snabbt som möjligt, med en sked i munnen ovanpå ett ägg.

Idées de jeux de kermesse

Finska käglor

Finsk bowling, även känd som Mölkky är ett spel som får barnens hjärnor att arbeta. Beväpnade med en pinne måste de slå ner några av de 12 käglorna, var och en med ett nummer från 1 till 12. Målet är att nå det antal som du har angett (t.ex. 30 poäng). Ett originellt spel!

Jakt på löss

Lusjakten spelas med ögonbindel och i par. Utrustade med stora T-shirts fulla av klädnypor (lössen) måste barnen ta bort klädnyporna från sin motståndares T-shirt så snabbt som möjligt. Skratt garanterat!

Sköldpaddsrace

Sköldpaddsloppet är det perfekta spelet för de allra minsta, och går ut på att gå ner på alla fyra och bära en tvättkorg på ryggen. Målet är enkelt: den som välter korgen förlorar!

Hinderbanan

Hinderbanan kräver lite utrustning, eftersom målet är att de små ska övervinna de olika hindren i deras väg! Skapa en häck av rep som barnen kan klättra igenom, däck som de kan hoppa över eller tunnlar som de kan krypa igenom!

Det trebenta loppet

Det trebenta loppet kräver skicklighet och riktigt lagarbete. Barnen och deras vänner binds ihop vid fotlederna med en halsduk.

Kermesse: 11 idéer för lekar på skolfesten

Efter idrotten kommer komforten! Det finns massor av lekar för att underhålla skolbarnen och till och med få med sig några presenter hem.

Chamboule-tout

Chamboule-tout är ett symboliskt spel för tivoli och marknader som är tillgängligt för alla. Med en boll siktar och skjuter man på burkar som är placerade i en pyramid. Vad är målet? Slå omkull dem alla för att vinna en liten gåva om du vinner!

Fête enfants : jeux de kermesse

Godisträdet

Häng upp snören i ett träd och knyt fast en godisask i änden på varje snöre. Med hjälp av en sax och ögonbindel måste deltagaren lyckas klippa av ett snöre för att vinna sitt pris.

Fiske med ankor

För föräldraföreningar med den nödvändiga budgeten, eller de med DIY-föräldrar, kommer en investering i ett ankfiskespel säkert att glädja alla barn. Förutom att hålla dem roade är det ett spel som låter dem arbeta med sin fingerfärdighet och tålamod.

Fiske med flaska

Flaskfiske liknar ankfiske. Med hjälp av ett fiskespö med en ring hängande i änden måste du trä ringen genom flaskhalsen.

Fiske med äpple

Enklassisk lek för barn (och vuxna!) där barnen måste använda munnen för att fånga ett äpple i en bassäng med vatten. Se till att välja små äpplen som passar deras kroppsform. Du kan variera ingredienserna genom att presentera en tallrik full av mjöl med en sötsak gömd inuti som deltagaren måste hitta med näsan eller munnen. Ni kommer garanterat att få många skratt!

Korgen

Under hela mässan går en förälder runt med en korg full med godis och andra sötsaker. Målet är att gissa vikten på korgen. Den deltagare vars nummer är närmast den exakta vikten vinner priset i slutet av mässan.

Brädspelet

Allt du behöver är en lutande träbräda, en tvål och en pinne. Målet är helt enkelt att knuffa tvålen till mållinjen utan att den faller tillbaka. För små underbarn inom smidighet!

Ett sminkställ

Ansiktsmålningsstället är en stapelvara på mässor och årsavslutningar och kommer säkert att locka massor av barn. Med smink för superhjältar och supermodeller, djur av alla slag eller till och med animerade filmer, är skolbarn säkra på att hitta något i deras smak.

Åsnans svans

För att spela detta spel måste en åsna ritas på en stor träskiva (eller på papper), men var försiktig så att du inte målar dess svans! Med förbundna ögon måste barnet sätta tillbaka svansen på rätt plats. Se till att du har gott om tejp eller klister.

Pinatan

För att avrunda marknaden eller skolavslutningen, tänk på Pinata! Varje barn, med ögonbindel och en pinne, måste knacka på pinatan så att sötsakerna faller ut.

Det vinnande snöret

Detta är en lek för alla åldrar som kräver en viss budget, eftersom varje snöre är kopplat till en liten gåva. Målet är helt enkelt att varje barn slumpmässigt ska dra i ett snöre och vinna den gåva som är kopplad till det.

Det finns många fantasifulla spel och aktiviteter för barn. De flesta av aktiviteterna ovan är klassiker som finns på alla marknader och som är enkla att genomföra utan en stor budget.

Activités de jeux de kermesse

Spel på mässan: Några andra idéer?

För idéer till ytterligare aktiviteter, fråga dina barn direkt vad de skulle gilla eller låt dem komma på sina egna spel – du kanske blir förvånad! Har du redan uppfunnit lekar med dina barn som du skulle vilja skicka in? Eller har du några egna lekar att föreslå?

Gratis Leverans

Beställningar över 584 kr*

Svensk Leverans

Vi levererar överallt i Sverige

100% säker

PayPal / MasterCard / Visa

10% rabatt på hela butiken !


Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och hämta din välkomstgåva.