Min Korg

SVENSK KUNDSERVICE 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 KUNDMEDDELANDEN ★★★★★

Födelsedagspresenter till barn: 7 ursprungliga idéer

Att fira födelsedatum är mycket mer än ett enkelt firande, det betraktas som en övergångsritual. Det är ett viktigt ögonblick som hjälper barn att förstå att de håller på att växa upp. För att glädja ditt barn på denna stora dag är det en bra idé att organisera en bättre fest. Och glöm inte bort födelsedagspresenten.

Efter att ha läst den här artikeln, tveka inte att ta en titt på våra presentidéer för barn mellan 6 och 10 år för fler idéer!

Hur en födelsedagsfest för barn fungerar

För att ditt barns födelsedagskalas ska bli en dröm behöver du organisera dig. Föräldrar behöver göra några förberedelser i förväg.

Bestäm platsen i förväg

I allmänhet väljer föräldrar att fira sitt barns födelsedag hemma. Detta alternativ verkar mer ekonomiskt och praktiskt, särskilt om du har tillräckligt med utrymme för att vara värd för ditt barns familj och vänner. Kalaset kan hållas inomhus eller utomhus.

Om din budget tillåter kan du organisera kalaset i hallar, fritidsområden med lekparker etc. Detta är ett utmärkt sätt att imponera på ditt barn. Det här är ett bra sätt att imponera på ditt barn. Se i alla fall till att anlita en underhållare för att genomföra kalaset.

Bestämma kalasets längd och tid

Datum och tid för kalaset beror på hur tillgängliga ditt barns vänner är. Du behöver inte fira födelsedagen på själva dagen. Du kan till exempel organisera kalaset på helgen eller på en onsdag eftermiddag. De flesta barns födelsedagar äger rum mellan 14.30 och 17.00. Denna tid är perfekt för de små.

Det är tillrådligt att välja kalasets längd efter ditt barns och deltagarnas ålder. För yngre barn i åldern 3 till 5 år är det till exempel bäst att hålla festen kort, i genomsnitt 2 timmar. För barn från 6 år och uppåt räcker det med en tre timmar lång fest. För tonåringar kan firandet pågå en halv dag.

Groupe d'enfants en train de fêter l'anniversaire de leur ami

Att välja tema

En födelsedag med tema är den som tilltalar barn mest. Var noga med att välja ett tema som tilltalar ditt barn. Låt barnet vara med och välja dekorationer, kläder, personlig tårta osv. Ta hänsyn till önskemålen från dagens lilla drottning eller kung så att han eller hon kan ha det bra. Temat bör också kommuniceras till arrangören om du planerar att hyra en festlokal. Detta gör det möjligt för dem att välja lämplig dekoration.

Dekorera födelsedagskalaset

För en oförglömlig födelsedag, försumma inte dekorationerna. Valet av dekoration beror också på temat. Du kan dekorera trädgården eller vardagsrummet med girlanger, ballonger, blommor etc. Till bordet kan du använda vackra papperstallrikar, plastbestick och muggar etc. För att göra valet av dekoration enklare, välj dekorationssatser. Dessa innehåller allt material du behöver. Om du väljer en utomhuslokal, ta reda på om dekorationen redan ingår i födelsedagspaketet.

Födelsedagstårtan

Barn älskar små snacks. Så planera för cupcakes och crêpes. Godis, sockrade mandlar och choklad kommer säkert att glädja dem med en söt tand. Du kan organisera mellanmålspauser för att njuta av läckra petits fours, minipizzor, etc. Slutligen, glöm inte det viktigaste av allt: födelsedagstårtan. Det är en bra idé att satsa på originalitet genom att välja en personlig tårta. Du kan designa den själv. Detta är perfekt om födelsedagsprinsen eller prinsessan lider av matallergier.

Gästlistan

Du behöver inte bjuda in så många gäster till ditt barns födelsedagskalas. Föredra personer som ligger ditt barn varmt om hjärtat, t.ex. bästa skolkamraten, klasskamrater, grannar, kusiner osv. Undvik att gå över fjorton dagar, särskilt om ditt barn är under fem år. Ta också hänsyn till kapaciteten i det rum eller den fritidslokal du har valt. För ett homeparty, anpassa antalet gäster efter det tillgängliga utrymmet. När du har sammanställt gästlistan är det bara att skicka ut inbjudningskorten.

Underhållning

För att säkerställa att evenemanget går smidigt, se till att organisera underhållningen. För barnkalas är det viktigt med lekar. Du kan liva upp festen med kreativa aktiviteter, sportfiske, skattjakt och så vidare. Boumparty är också en originell spelidé, liksom tivolispel. Undvik att erbjuda en för lång aktivitet, eftersom det kan leda till att barnen blir uttråkade eller trötta. Det är bättre att planera flera aktiviteter som var och en inte varar mer än 10 minuter.

Groupe de filles en train de fêter l'anniversaire de leur amie

Be om hjälp

Barn är svåra att hantera. Därför är det en bra idé att be en familjemedlem, vän eller professionell underhållare att hjälpa dig att övervaka barnen. På så sätt kan du se till att barnen är trygga under hela firandet. Med bra tillsyn undviker du risken för skador, små slagsmål etc.

När du har organiserat evenemanget är det dags att fundera på vilken gåva du ska ge ditt barn.

Vilken originell present ska man ge en pojke på hans födelsedag?

Här är några originella presentidéer till din lilla pojkes födelsedag.

Elektroniska leksaker

De flesta små pojkar älskar elektroniska leksaker. Du kan till exempel ge bort en bärbar spelkonsol, spelkonsoler och så vidare. Elektriska buggies, drönare och små robotar är också bra idéer för att underhålla ditt barn.

Gåvan av självförverkligande

Pedagogiska leksaker är en av de mest populära gåvorna till pojkar. Det finns flera modeller som passar alla åldrar. Det finns t.ex. rittillbehör, böcker, pussel och serietidningar. Brädspel som Monopol, schack, etc. faller också in i denna kategori. Dessa födelsedagspresenter hjälper till att utveckla ett barns sociala färdigheter, intelligens och kreativitet.

Utomhusleksaker

Utomhusleksaker är ett perfekt val om du letar efter en present till din lilla pojke. Det finns massor av modeller tillgängliga i butikerna, inklusive studsmattor, rutschkanor och gungor. Slottet eller den uppblåsbara poolen är mycket populära bland pojkar. Det är en bra idé att välja robusta konstruktioner för att säkerställa att leksakerna håller länge.

Sportutrustning

Sporttillbehör är mycket populära bland pojkar. Gör ditt val utifrån ditt barns preferenser. Du kan ge honom en baskettröja, sportskor, en fotboll, volleyboll eller basketboll. Du kan också köpa en rullskridsko, en cykel eller en skateboard.

Presentidéer för en liten flicka

Ge din lilla prinsessa den bästa gåvan hon någonsin har drömt om när hon fyller år.

Mode och skönhet

Små flickor älskar att få skönhetsprodukter och kosmetika. Så fundera på att ge henne en sminklåda för barn som innehåller nagellack, läppstift, smink etc. Välj serier som är utformade för barns känsliga hud. Du kan också välja hårtillbehör, smycken, kläder, vackra klackar, väskor, klockor etc.

Kreativa spel på fritiden

När det gäller kreativa lekar är möjligheterna oändliga. När det gäller mode kan du hitta tillbehör för att skapa örhängen, stickade kläder eller armband. Om din lilla flicka älskar konst, varför inte ge henne ett set med målarlådor? Om hon älskar att laga mat finns det set som låter henne skapa ett brett utbud av recept.

Pedagogiska spel och brädspel

Precis som pojkar älskar flickor också pedagogiska leksaker och brädspel. Dessa hjälper din lilla flicka att förvärva kunskap och nya färdigheter.

Groupe d'enfants qui fêtent l'anniversaire de leur ami

Födelsedagspresenter till barn: Vad är din idé?

Har du någon idé om vad man kan ge ett barn i födelsedagspresent? Berätta mer om din originella idé!

Gratis Leverans

Beställningar över 584 kr*

Svensk Leverans

Vi levererar överallt i Sverige

100% säker

PayPal / MasterCard / Visa

10% rabatt på hela butiken !


Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och hämta din välkomstgåva.