Min Korg

SVENSK KUNDSERVICE 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,8/5 KUNDMEDDELANDEN ★★★★★

Vilken Marvel-karaktär är du?

Marvel Comics Universe, eller MCU som fansen brukar kalla det, har nu en enorm publik. Det räcker med att titta på de siffror de når med varje ny film som släpps. Barn är de som påverkas mest av den här nya generationen superhjältar. Det är inte ovanligt att de identifierar sig med dem.

Du kommer garanterat att göra dina småttingar glada genom att ge dem en present som föreställer deras favorit Avenger. Men innan du gör det, ta reda på vilken Marvel-karaktär de kan vara . För att hjälpa dig utan att behöva göra en frågesport eller ett test kommer här några viktiga saker att komma ihåg om de viktigaste filmfigurerna i denna underbara värld.

Un ecusson des Marvel représentant spiderman, Hulk, Wolverine, Thor et Captain America
Marvel har en lista över superhjältar som har vuxit med åren

Järnmannen

Iron-man iron-man är DC-universums motsvarighet till Batman. Han är den rika, briljanta mannen som är lite för säker på sig själv och ibland nedlåtande, men inte ond. Vi älskar Iron Man för hans mörka humor och geniala uppfinningar. Han är inte skyldig sin förmögenhet till slumpen. Han har arbetat hårt och odlat sin talang.

Trots sin något distanserade och högfärdiga natur bryr han sig verkligen om sin omgivning. Även om han inte alltid har varit sådan. Han bevisade sin hängivenhet och sitt mod för världen genom att offra sig för mänsklighetens bästa i filmen Endgame.

Hans favoritmåltid? Cheeseburgare. Du kan inte börja jobba utan att ta en. Detsamma gäller när han känner sig lite överväldigad, på dåligt humör eller ledsen.

Iron Man är en av de hjältar som visat att man kan vara “super” utan att nödvändigtvis ha stora krafter. Du måste bara tro på dig själv och göra ditt bästa.

Kapten Amerika

Kapten Amerika är filmhjälten som syns på långt håll med sin stora sköld i Amerikas, hans lands, färger. Hans största styrka ligger i hans osvikliga vänlighet och känsla för anständighet. Han är alltid en mycket seriös och altruistisk karaktär som finner stort nöje i att hjälpa människor i sin omgivning.

La statue de Captain America du musée Tussaud devant un drapeau de l'Amérique
Captain America har erövrat världen i en sådan utsträckning att han hör hemma i Madame Tussauds

Innan han fick sina krafter var Captain America en vanlig man, under genomsnittet, ynklig och bräcklig. Trots detta var han fast besluten att gå med i armén för att försvara sitt land och stödja sina landsmän. Han var övertygad om att han kunde göra skillnad på sitt eget sätt. Han gav inte upp trots att han blev retad. Så småningom vann han andras respekt.

För honom är de viktigaste egenskaperna hos en superhjälte värdighet, respekt, vänlighet och altruism. Utöver sin fysiska styrka har Captain America tagit sig fram tack vare sin karaktär. Det är förmodligen därför han i Endgame kunde använda Mjölner, Thors hammare.

Svarta änkan

Black Widow, även känd som Svarta änkan, var ursprungligen en rysk spion. Hon är en av Avengers superhjältar utan några krafter. Men efter att ha tränats från tidig ålder har hon utvecklat en stor fysisk förmåga. Hon har bemästrat olika kampsporter som Kung Fu, boxning och karate. Hon har bevisat att med disciplin kan man uppnå vad som helst.

Trots sin svåra barndom har hon behållit sitt hjärta av guld. Även om hon uppfostrades till att bli en mördare fann hon styrkan att frigöra sig och hitta en djupare mening med sin existens.

Black Widow eller Natasha har också en känsla för uppoffring. Denna Marvel-hjälte tvekar inte en sekund att ge upp sitt liv så att andra kan leva sitt. Hon är en kärleksfull storasyster och en hängiven vän. Black Widow pratar inte så mycket, utan föredrar handling. Ändå tar hon hänsyn till råden från dem som står henne närmast och använder sunt förnuft i alla situationer.

Spindelmannen

Allmänt känd som Spiderman, Spindelmannen är i själva verket en ung pojke med en passion för vetenskap och fysik. Han har en blyg och reserverad natur. Detta gör det svårt för honom att få vänner i skolan.

I Marvel-filmerna är Spiderman en snäll person som alltid är redo att hjälpa dem som behöver det. Eftersom han är så klumpig tenderar han att hamna i besvärliga situationer. Men undan för undan lyckas han övervinna detta.

Spiderman har en hög IQ och strävar efter att bli en stor uppfinnare som sin mentor Iron-man. Men trots sin intelligens låter han ofta sina känslor styra honom. Han är ibland mycket otålig. En brist som får honom att göra vissa misstag. Lyckligtvis gör han allt för att rätta till sina misstag och fattar alltid det bästa beslutet för alla, även om det innebär att han måste kliva åt sidan.

La statue de Spiderman du musée Tussaud d'Amsterdam. Spiderman est en équilibre sur la paroi d'un mur.
Spiderman är en av de mest älskade superhjältarna i Marvels universum

Han använder ibland humor för att håna sina motståndare under en strid.

Tor

Thor, son till Odin och blixtarnas gud. Han är en superhjälte från planeten Asgard. Hans primära roll är att upprätthålla freden i kosmos. Det är en roll som ligger honom varmt om hjärtat. Thor gör aldrig saker halvdant. Han lägger ner sin själ och sitt hjärta i sitt uppdrag. Detta har dock gjort honom lite stolt och arrogant.

Un marteau de Thor posé sur une souche d'arbre dans une forêt la nuit.
Thors berömda hammare. Marvelhjältens ultimata vapen

Thor är lite av en vildhjärna och agerar först och tänker sedan. Han tenderar att ge efter för sina impulser. Han förlitar sig lite för mycket på sin styrka och sina krafter. Detta kan ibland vara till hans nackdel.

Trots detta har Thor utvecklats väl i MCU. Han har blivit lite vänligare och har utvecklat en känsla av kamratskap. Han inser sina svagheter och gör sitt bästa för att gottgöra sina misstag samtidigt som han övervinner svårigheter.

Thor har också sinne för humor och vet hur man har roligt när det behövs. Han hyser stor tillgivenhet för sin bror Loki, även om det inte alltid är ömsesidigt.

Loke

Loke är Tors bror. Han är känd för sin busiga natur. Han gillar att dra dåliga skämt och lura dem omkring sig med sina upptåg. Han har länge ansetts vara en skurk. Men hans karaktär återspeglar bara de känslor han förtrycker djupt inombords.

För Loke är bus ett sätt att bevisa sin existens. Han är desperat efter att komma ut ur skuggan av sin underbara bror. Hans barndom var ensam, och bara hans mor kunde se igenom honom.

Loke är inte så dålig som han ger sken av. Tvärtom, faktiskt. I den serie som tillägnas honom erkänner han till och med att det här inte är det liv han ville ha.

Vi älskar Loke för hans knivskarpa humor och hans lilla “bad boy”-sida. Loki är också mycket mån om sitt utseende. Han tenderar att ta hand om sitt utseende och gillar inte att få sina kläder smutsiga. Han uppskattar välskräddade kläder som visar upp hans kropp på bästa sätt. Även om han aldrig skulle erkänna det, avgudar han sin bror Thor och skulle dö för honom.

Hulken

Hulken är en Marvel-karaktär med del ad personlighet. När han bara är Bruce Banner, en briljant vetenskapsman, tenderar han att vara rädd för nästan allt. Trots sin höga IQ verkar han inte alltid självsäker. Han har en självutplånande karaktär och framhäver sällan sig själv. Han vet dock hur man gör sig hörd när situationen är kritisk.

Bruce Banner kan bli väldigt känslig. När han blir riktigt arg förvandlas han till Hulken och börjar slå sönder saker. Vi kan anta att han har svårt att hantera sina överdrifter. Han förlitar sig på antistressmedicinering för att förhindra att han ger efter för sina mordiska impulser.

Bruce Banner har en mycket mild natur. Konflikter gör honom obekväm och han föredrar i allmänhet att inte bli inblandad. Han är en introvert person som inte alltid kommunicerar så bra med andra.

Tack vare sin intelligens har han lyckats skapa sig en plats i den vetenskapliga världen och har vunnit respekt hos forskarkollegor som Tony Stark.

Doktor Strange

En annan vetenskapsman bland Avengers. Doktor Stephen Strange. Han är faktiskt en amerikansk neurokirurg. Hans karaktär har genomgått många positiva förändringar under hela sin utveckling. Från att ha varit självisk, depraverad och cynisk har han förvandlats till en bättre version av sig själv.

Det är ett bevis på att även de värsta av människor kan förändras till det bättre. Tack vare sin utbildning till trollkarl har han förstått livets sanna värden. Han har blivit mer altruistisk, medkännande och mindre cynisk.

Ändå har han behållit några av sina personlighetsdrag och är fortfarande lite högdragen mot andra. Han vet också hur man förblir strikt och disciplinerad i alla situationer. Han är en logisk tänkare, så han vet hur man analyserar situationer för att få ut det bästa av dem.

Ant-Man

Ant-Man är mannen som kan ändra storlek när han vill. Han kan bli så liten som en myra eller så stor som en jätte. Han är lite av en lättsinnig karaktär och älskar att ha kul. Han har ett fantastiskt sinne för humor och man blir aldrig uttråkad av honom. Han vet hur man drar praktiska skämt och kan komma på några riktigt bra sådana, tack vare sin kraft. Hans vänliga natur gör det lätt för honom att hitta vänner. Vi tycker om hans sällskap.

Han kan verka lite omogen i början, men Ant-Man bryr sig verkligen om andra människor. Titta bara på hur han beter sig mot sin dotter. Han vill mer än något annat vara en hjälte för sin dotter och göra henne stolt.

Många människor trodde att han var en förlorare och ett misslyckande, men han lät inte dessa fördomar stoppa honom. Han visste att han inte skulle hålla det emot sig och bestämde sig för att bli den person han ville vara.

Svarta pantern

“Wakanda Forever ” är den fras som kommer att bli ihågkommen från filmen och den som har lämnat störst intryck på fansen av Marvels universum. Black Panther är en afrikansk hjälte. Han spelar en kung med huvudet på skaft, redo att göra vad som helst för sitt folks och mänsklighetens bästa.

l'affiche du film black panther pour une promotion à kuala lumpur
Black Panther är den första Marvel-filmen med en färgad superhjälte

Black Panther har en lugn och allvarlig personlighet. Ändå vet han hur man är vänlig och rolig tillsammans med sin lillasyster. Han vet hur man förlåter sina närståendes misstag och ger en andra chans till dem som vill ta den.

Som alla superhjältar är Black Panther modig. Han tvekar inte att ställa sig i frontlinjen för att möta fienden tillsammans med sina soldater, som den värdiga suverän han är. Han är modig och väjer inte för sitt ansvar. Han vet också hur man är en diplomat för att bevara freden.

Så vilken Marvel-karaktär är du?

Det finns otaliga människor och hjältar i MCU. Vi har bara nämnt några av de mest kända och älskade. Var och en är en återspegling av sin egen historia. Alla superhjältar är olika och är resultatet av sina äventyr. Det är upp till var och en av oss att välja vem vi vill bli. Modig, altruistisk, välvillig, pragmatisk, fredlig, intelligent, briljant, snäll.

Vi får inte glömma att även superhjältar har sina svagheter. Men till skillnad från många andra har de kunnat acceptera dem. Och det är det bästa sättet att växa upp. Du har säkert redan en favorithjälte bland Avengers. Det är upp till dig att hämta inspiration från denna Marvel-karaktär för att bli den person du vill vara.

Vi inbjuder dig att besöka vår butik för att upptäcka en mängd olika föremål baserade på detta fantastiska universum. Du kanske hittar nästa present till dina barn: en ryggsäck, armband, tygmasker med superhjältetryck och mycket mer.

Så, vilken Avengers-hjälte identifierar du dig med? Vilken Avengers-hjälte identifierar du dig med? Vilken Marvel-karaktär drömmer du om att vara som? Berätta allt om det för oss i kommentarerna. Vi skulle vara glada att få en pratstund med dig.

Gratis Leverans

Beställningar över 584 kr*

Svensk Leverans

Vi levererar överallt i Sverige

100% säker

PayPal / MasterCard / Visa

10% rabatt på hela butiken !


Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och hämta din välkomstgåva.